Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Magazin

Matt Dillon na dočeku u Drvengradu

Slavni američki glumac Matt Dillon stigao je u Drvengrad gdje ga je dočekao osnivač Kustendorfa Emir Kusturica i veliki broj novinara.

-Nikada nisam imao ovakav doček. Prvi put da imam bilo kakav doček i zaista je lijepo – rekao je sinoć Dillon koji je u Drvengrad stigao automobilom.

Prema srpskom običaju Dillona su dočekali mladi u srpskoj narodnoj nošnji sa pogačom, solju i rakijom, ali je on rakiju odbio.

– Pretpostavljam da postoje drugi načini da se dođe ovdje, letenjem na primjer. Letio sam avionom i to je bilo ok, ali ne volim helikoptere – rekao je Dillon.

Rekao je i da je veliki fan Kusturičinih filmova i da je bio uzbuđen zbog ideje da dođe na Mećavnik, ali je brinuo da li će mu raspored poslova to dozvoliti.

– Uspio sam i evo me. Ovaj festival je vrlo nekonvencionalan. Mali je i volim to. Nije bezličan – rekao je Dillon.
Sviđa mu se, kako je kazao, i to što je Kustendorf posvećen mladim stvaraocima.

– Jako je dobro što dolaze studenti i mladi, nadahnuti filmski stvaraoci, glumci. To je vrlo dobro i to mi se najviše sviđa. Neki festivali ugoste mlade stvaraoce, neki ne, ali meni se to jako dopada. Ne volim da govorim ljudima kako da rade, ali imam dosta iskustva i kad god mogu to da podijelim, dobro je – istakao je Dillon.

Kaže da sebe ne vidi kao filmsku zvijezdu, već je, tvrdi, normalna osoba, “kao i svi ostali”.

Iznenadio se kada je čuo od novinara da se proslavlja Srpska nova godina i znatiželjno pitao kakav je običaj, a Kusturica ga je pozvao da se pridruži na Trgu Nikola Tesla i potom u Sali “Prokleta avlija” uz Jovana Pavlovića i Duvački orkestar Marka Markovića.

Dillon će danas održati radionicu za studente i mlade autore nakon projekcije filma “Dragstor kauboj” Gasa van Santa.

Izvor
Tanjug
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button