Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Sigurno ću se sresti sa Putinom, ali još nije definisan format sastanka

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik ocijenio je da je predstojeća posjeta predsjednika Rusije Vladimira Putina Beogradu jasan simbol i poruka mira, prijateljstva i podrške Srbiji i srpskom narodu u cjelini.

Dodik je istakao da će se sigurno sresti sa Putinom, ali da još nije do kraja definisan format sastanka, te podsjetio da Srpska ima dobru saradnju i veze sa Rusijom.

On je za današnji “Glas Srpske” ocijenio da su za Republiku Srpsku veoma važni svi kontakti i razgovori, posebno sa značajnom i snažnom državom kakva je Rusija, koja je pokazala svoju objektivnost u sprovođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“U tom pogledu veoma smo zahvalni Rusiji i njenom doprinosu na očuvanju mira i stabilnosti. Globalni odnosi danas su drugačiji nego prije deset-dvadeset godina, a Rusija je, u momentu kada je stvarana Republika Srpska imala daleko težu situaciju. Vratila se na geostratešku poziciju svijeta i za nas treba da bude važno, da osim dobrih odnosa sa EU i SAD, imamo dobre odnose i sa Rusijom. Do toga nam je stalo, gradimo to i činimo da svaki naš sastanak bude doprinos jačanju te saradnje i dobrih odnosa”, rekao je Dodik.

On je dodao da je Putinova posjeta Srbiji važna, jer je riječ o jednom od najvažnijih i najmoćnijih lidera svijeta, zemlje koja je prijatelj Srpske, Srbije i srpskog naroda i koja se bori za očuvanje principa miroljubivih odnosa među narodima, koju je Putin podigao i postavio na mjesto jedne od najvažnijih svjetskih sila.

Dodik je zaključio da Putinova posjeta Srbiji pokazuje koliko je i ruski lider zainteresovan za to da Srbija bude stabilna.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin trebao bi da u četvrtak, 17. januara, četvrti put posjeti Srbiju i sastane se sa političkim vrhom te zemlje i razmijeni stavove o aktulenoj situaciji na domaćoj i globalnoj pozornici, dešavanjima na Kosovu i Metohiji, te srpsko-ruskim odnosima i nastavku saradnje određenim projektima.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button