Sport

Novak u 10. četvrtfinalu Australijan opena

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Australijan opena, pošto je u osmini finala savladao Rusa Danila Medvedeva.

Prvi teniser svijeta Novak Đoković je Danila Medvedeva, koji je 19. igrač na ATP listi, savladao rezultatom 6:4, 6:7 (5-7), 6:2, 6:3, poslije tri sata i 19 minuta borbe u Melburnu.

Srpski teniser je ruskog pobijedio i u trećem međusobnom duelu i sada ga u četvrtfinalu očekuje duel protiv Japanaca Keija Nišikorija, koji je u fantastičnom meču nadigrao Pabla Karenja-Bustu.

Novak je u četvrtom kolu prvog gren slem turnira u sezoni naišao na veoma nezgodnog protivnika, koji je imao periode dobre igre tokom meča forsirajući strpljive razmjene sa osnovne linije. Ipak, Medvedev nije imao dovoljno snage protiv iskusnijeg i spremnijeg Đokovića, koji će igrati svoje 10. četvrtfinale u Melburnu.

Možda je Đoković i ranije mogao da završi meč, ali je u drugom setu ispustio prednost od 4:1, te je Medvedev izjednačio u setovima na 1:1. I u nastavku je Rus pravio mnogo problema Đokoviću, imao je više asova (18 prema 6), jednu neiznuđenu grešku manje (50-49), ali i ukupno manje poena (142-126). Srpski teniser je tada podigao nivo svoje igre i dva naredna seta dobio nešto ubjedljvije nego što je bilo viđeno na terenu.

Đoković će protiv Nišikorija igrati u srijedu, a pobjednik tog duela će se susresti sa boljim iz četvrtfinalnog susreta Miloš Raonić – Luka Puj.

U drugom dijelu žlijeba četvrtfinalne duele će igrati Roberto Bautista Agut – Stefanos Cicipas i Frensis Tijafo – Rafael Nadal.

Izvor
sportklub
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!