Politika

Govedarica: Deklaracija HNS-a neprihvatljiva (VIDEO)

Hrvatski narodni sabor usvojio je danas Deklaraciju kojom se traže izmjene Ustava i Izbornog zakona. Deklaracija koju je usvojio Hrvatski narodni sabor i u kojoj se traže izmjene Ustava BiH je neprihvatljiva, kaže u izjavi za BN TV predsjednik SDS-a Vukota Govedarica.

“Ne mogu da se složim sa opservacijom koja definiše Republiku Srpsku kao jednu separatističku tvorevinu koja zagovara istupanje iz BiH, kako to deklaracija između ostalog govori i naprosto vam neko prišiva da ste vi ti koji pravite nestabilnost i nefunkcionalnost”, izričit je Govedarica.

Loading...

S druge strane, dodaje on, zagovaranje neke nove administrativno – teritorijalne cjelovitosti je u potpunosti neprihvatljivo. Ističe da na tekovinama Dejtona BiH jedino ima šansu i da je bilo kakvo ustavno preuređenje u pogledu dodatne federalizacije neprihvatljivo.

“Prema tome, pokušaj da na dejtonskim temeljima izgradimo “briselsku nadgradnju” u ovom segmentu je nemoguće”, kaže Govedarica.

Ipak, dodaje da ima dijelova deklaracije koji su prihvatljivi, a tiču se Izbornog zakona BiH, što se tiče konkretno odnosa između Bošnjaka i Hrvata kada je u pitanju legitimitet određenih izabranih predstavnika.

“To je pitanje koje treba rješavati Izbornim zakonom i mi ćemo uvijek pozdraviti dogovor između bošnjačke i hrvatske političke zajednice”, poručuje Govedarica.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!