Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

Od gripa u Srpskoj preminule još četiri osobe

Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske danas je prijavljeno da su četiri pacijenta srednje i starije životne dobi preminula od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

Po jednog pacijenta prijavili su Univerzitetski klinički centar Republike Srpske i Bolnica u Zvorniku, a dva pacijenta dobojska Bolnica “Sveti apostol Luka”, saopšteno je iz Instituta.

U saopštenju se navodi da je ova sezona, u poređenju sa prethodne dvije, intenzivnija nego što je uobičajeno za sezonsko javljanje influence, ali da trenutno nema razloga za proglašavanje epidemije.

“Trenutno se nalazimo u periodu najveće aktivnosti virusa influence, koja obično traje od četvrte do osme nedjelje svake godine”, naglašavaju iz Instituta.

Osim evidentnog porasta aktivnosti virusa u Republici Srpskoj, regionu i zemljama Evrope, povećan broj registrovanih oboljelih svakako se pripisuje i jačem nadzoru nad teškim akutnim respiratornim infekcijama i boljom primjenom definicije slučaja, kao i većim mogućnostima i kapacitetima za testiranje oboljelih, što nije bio slučaj prethodnih godina.

Iz republičkog Instituta za javno zdravstvo juče je saopšteno da je od 25. do 27. januara pet lica preminulo od posljedica teške akutne respiratorne infekcije.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button