Banjaluka

Pogledajte kako će izgledati banja u Toplicama

Rekonstrukcija prostora Banjsko-rekreativnog centra Srpske Toplice, trebalo bi da počne na proljeće iduće godine, uporedo sa izgradnjom novog mosta, koji će biti izgrađen 200-tinjak metara od banje.

Vlasnik ovog kompleksa je Zavod za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju “Dr Miroslav Zotović”, koji je prošle godine na licitaciji kupio ovaj prostor. Istovremeno, u toku je tender za izbor izvođača za gradnju novog mosta u Toplicama, koji će zamijeniti dotrajali, jednosmjerni most kod banje koji će biti preuređen u pješački prelaz.

Prema riječima direktora Zavoda Gorana Talića, intenzivirane su pripreme za realizaciju ovog velikog projekta.

“Uradili smo idejno rješenje kompleksa i nedavno dobili lokacijske uslove od resornog ministarstva. Izabrana je i projektanska kuća, koja počinje izradu projektne dokumentacije. S obzirom na to da je riječ o tehnički komlikovanom projektu i objektu koji je pod zaštitom, cijenimo da će nam za samu pripremu dokumentacije biti potrebno najmanje dva do tri mjeseca. Poslije toga ulazimo u proces izbora izvođača posla”, kazao je Talić.

Prema idejnom rješenju, planirano je da postojeći objekat zadrži horizontalne i vertikalne gabarite, ali će postojeći sadržaji biti gotovo u potpunosti promijenjeni, izuzev banjskih kupatila koja će biti zadržana.

Primarni sadržaji će biti orijentisani na kvalitetno, moderno i racionalno korištenje prirodnog resursa termomineralne vode, što podrazumijeva veći broj vodenih i pratećih sadržaja kao što su: bazeni, velnes, fitnes i slično.

Novi most ubrzaće saobraćaj u ovom dijelu Banje Luke i uz planove Zavoda “Dr Zotović” za rekonstrukciju banjskog kompleksa – dati jednu potpuno novu sliku ovom dijelu grada.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!