Društvo

Poplavljene kuće u opštini Jezero, iseljena višečlana porodica

Jedna višečlana porodica je iseljena, a 20 kuća u opštini Jezero poplavljeno je nakon izlivanja rijeka Jošavka i Pliva.

Rijeke, koje su nadošle usljed naglog topljenja snijega, poplavile su više stotina dunuma oranica i livada.

Načelnik opštine Jezero Snežana Ružičić izjavila je Srni da vodostaj ubrzano povećava i da je voda došla do visine mosta na rijeci Plivi za Ljoljiće i Čerkazoviće, te da je ugrožen saobraćaj na magistralnom putu Bihać-Sarajevo.

Ona je objasnila da je iseljena višečlana porodica koja živi u zgradi stare ambulante, a da zgrada nove ambulante nije poplavljena, ali joj se ne može prići.

Ružičićeva je istakla da je ovo dugogodišnji problem opštine i da je njena uloga da brine o teritoriji i stanovništvu, iako su prava i obaveze vodotoka na višim instancama vlasti.

“Za sutra smo zakazali sastanak sa predstavnicima `Voda` Republike Srpske i Federacije BiH, Civilne zaštite, `Puteva` Republike Srpske i Federacije, kao i Hidroelektrane Jajce. Formiraće se komisija čiji će zadatak biti iznalaženje rješenja sanacija poplava na području Jezera”, objasnila je Ružičićeva.

Situacija je teška i u opštini Šipovo, gdje su se izlile rijeke Janj i Pliva i poplavile velike obradive površine i ugrozile dvadesetak kuća.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!