Društvo

Cvijanovićeva darivala prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović danas je u Banjaluci darivala zlatnikom i prigodnim poklonima prvu bebu rođenu u Republici Srpskoj u 2019. godini i još jedno novorođenče kao znak pažnje.

Cvijanovićeva je izjavila novinarima u Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske da je prva rođena beba iz Modriče, dodajući da je ovo dobar način za početak nove godine.

Loading...

Ona je podsjetila da je tradicija da predsjednik Republike Srpske uručuje zlatnik.

“Zadovoljstvo je što imamo dobru uslugu, što imamo osposobljen tim i adekvatnu opremu i što se naš zdravstveni sektor razvija u skladu sa vremenom”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je istakla da u UKC mnogo uloženo i dodala da je zadovoljstvo svaki put kada se dođe dobrim povodom, a ne samo kada se iskaže potreba za liječenjem, zbog čega i postoji ova ustanova.

“To su mjesta gdje počinje novi život, gdje su novi građani Republike Srpske. Želim svu sreću svim bebama rođenim u Srpskoj i ovo je divan način za početak nove godine”, naglasila je Cvijanovićeva.

Ona je izrazila uvjerenje da će ova godina biti uspješna za sve građane Republike Srpske, podsjetivši da vlasti Srpske rade na mjerama za povećanje nataliteta.

“Vodimo računa na koji način ćemo sprovesti nacionalni program demografije, što je obaveza, s obzirom na to da su demografija i natalitet jedan od problema Srpske”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da ovo nije jedini problem u Srpskoj, ali da je to osnova za planiranje i drugih stvari.

Cvijanovićeva je navela i da demografski problem nije samo pitanje ovih prostora, nego i Evrope.

“Vjerujem da će mjere koje ćemo definisati sa našim stručnjacima dati rezultate”, istakla je predsjednik Republike Srpske.

Direktor UKC-a Republike Srpske Vlado Đajić rekao je da je srećan što je Cvijanovićeva posjetila ovaj centar na početku godine i darivala bebe.

“Porodilište je odlično, pedijatrijska služba je dobra, natalitet je bitan, a ostalo je do roditelja”, rekao je Đajić.

Dežurni ljekar Vladimir Perendija rekao je da je prva beba u Republici Srpskoj rođena 35 minuta poslije ponoći.

On je naveo da je to muška beba teška tri kilograma i duga 50 centimetara, a porodilja je Husema Alimanović /16/.

Cvijanovićeva je darivala i bebu majke Jasne Đurašinović /18/ iz Verića kod Banjaluke, koja je rodila djevojčicu od 2,9 kilograma, dugu 50 centimetara.

Izvor
Srna
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!