Banjaluka

Obuka za 100 mladih koji žele da osnuju informatičku firmu

07.02.2020.07.02.2020.Obuka za 100 mladih koji žele da osnuju informatičku firmu

Stotinu mladih ljudi sa područja Banje Luke uskoro će dobiti priliku da osnovuju sopstveno informatičko preduzeće, u okviru velikog projekta vrijednog 418.000 KM.

Loading...

Ovim projektom rukovodi Gradska razvojna agencija, u nastojanju da se pruži podrška za pokretanje novih firmi za osobe mlađe od 35 godina u oblasti informacionih tehnologija (oblasti digitalizacije, kreativnih industrija i digitalnog marketinga).

  • U narednih 18 mjeseci ovaj projekat će, u skladu sa metodologijom Međunarodne organizacije rada (MOR), obuhvatiti 100 mladih ljudi. Pored toga, u okviru mentorske podrške i obuke, dobiće pomoć u razvoju svoje poslovne ideje, kao i besplatan prostor u Inovacionom centru Banja Luka (ICBL) za prvu godinu rada – kažu u Gradskoj razvojnoj agenciji.

Iz ove agencije dodaju da će javni poziv za ovaj projekat biti objavljen u narednih 15 dana.

Partneri Gradska razvojne agencije u sprovođenju projekta su Grad Banja Luka, Zavod za zapošljavanje RS – Filijala Banja Luka, Elektrotehnički fakultet, zatim firme „Blok projekt”, „Ad lab“ „Medija lab” i „Telegrup“, udruženje „Bit alijansa“, te Klub poslovnih žena Republike Srpske i ICBL.

Lokalno partnerstvo za razvoj preduzetništva Banja Luka je jedno od pet partnerstava kreiranih u okviru projekta „EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju“, koga finansira Evropska unija u BiH, a realizuju GIZ, UNDP i MOR.

 

Podijeli sadržaj? Facebook Google+ Twitter Pinterest

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!