Banjaluka

Zoran Talić u Salcburgu: Dobar primjer Banjaluci za rješavanje saobraćajnih gužvi (FOTO)

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić, na poziv predsjednika Instituta regiona Evrope Franca Šausbergera, učestvuje u radu konferencije “Mobilnost u pametnim gradovima” koja se održava u Salcburgu.

Talić je istakao kako bi Salcburg mogao biti dobar primjer Banjaluci, pogotovo kada su u pitanju rješenja problema saobraćajnih gužvi i razvoja saobraćajne infrastrukture.

Loading...

– Salcburg ima zaista interesantna rješenja kada je u pitanju javni prevoz. O toj temi razmijenili smo dosta ideja, koje bismo u budućnosti mogli da primjenjujemo – rekao je on.

Ovom prilikom predsjednik gradske skupštine sastao se i s gradonačelnikom Salcburga Haraldom Projnerom, sa kojim je razgovarao o konceptu razvoja takozvanih “pametnih gradova”, i o saradnji dva grada u oblastima saobraćaja i turizma.

– Banjalučki gradski parlament je krajem prošle godine usvojio novu Strategiju razvoja grada, u kojoj je jedan od ciljeva koji želimo da ispunimo upravo koncept “pametnog grada” – podsjetio je Talić.

Izvor
RTRS
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!