Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Počinje suđenje za pokušaj ubistva novinara Kovačevića

Suđenje bokseru Marku Čoliću (32), optuženom za pokušaj ubistva novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (37), trebalo bi da počne danas u Okružnom sudu u Banjaluci.

Čolića će, kako se očekuje, u sudnicu dovesti iz pritvora, koji mu je produžen 3. januara, i može trajati do izricanja prvostepene presude, a najduže dvije godine od potvrđivanja optužnice, s tim što se opravdanost ove mjere provjerava svaka dva mjeseca.

Inače, još uvijek se traga za Nedeljkom Dukićem (28) iz Kneževa, kojeg terete da je, zajedno sa Čolićem, 26. avgusta prošle godine u banjalučkom naselju Obilićevo brutalno pretukao Kovačevića, a koji se tih momenata vraćao kući sa radnog zadatka.

Tada su ga napadači, sa kapuljačama na glavi, zaskočili iz mraka i premlatili palicama. Motivi ovog mučkog napada još nisu poznati.

Uporedo sa sudskim postupkom, za Dukićem je na snazi međunarodna potjernica.

“Na dan hapšenja Čolića, 8. septembra prošle godine, Dukić je preko graničnog prelaza Gradiška ušao u Hrvatsku. Preko granice ga je prevezao prijatelj, koji se vratio u BiH. Dukić je otišao u Sloveniju i utvrđena je i lokacija na kojoj je bio nekoliko dana, a zatim mu se gubi svaki trag”, rekao je ranije izvor “Nezavisnih”.

Izvor
NN
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button