Politika

Rajčević: Neprihvatljiv prenos nadležnosti na nivo BiH (VIDEO)

“Delegacija EU u BiH dala je rok do kraja marta da se izvrši reakreditacija dva Javna univerziteta u Banjaluci i Istočnom Sarajevu kako bi mogli biti uspisani u državni registar i time bi diplome ovih fakulteta bile validne u svim zemljama”, rekao je Srđan Rajčević, ministar naučno-tehnološkog razvoja, visokog obrazovanja i informacionog društva RS.

Kako je rekao, proces nije ni započet zbog problema sa direktorom Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH (HEA) Enverom Halilovićem i njegovog odbijanja da se o tome razgovara i taj problem riješi.

Loading...

“Taj problem može izazvati probleme za studente. Ukoliko se ne okonča taj proces paralizovaće se sistem visokog obrazovanja u cijeloj BiH. Ta agencija nastoji da prenese nadležnost na nivo BiH, iako Republika Srpska ima svoje ustavne okvire i to neće dopustiti”, kaže Rajčević.

Navodi da Halilović stavlja BiH u funkciju svog taoca uz napomenu da apeluje na Savjet ministara BiH da utiče na Halilovića.

Biljana Vojvodić, v.d. direktor Agencije za akreditaciju visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj rekla je da su visokoškolske ustanove u Srpskoj prve akreditovane u BiH i da su ispunile svoje obaveze pri podnošenju zahtjeva za reakreditaciju.

“Zahtev da se imenuje komisija je podnesen prije 9 mjeseci, ali još nema odgovora. Tražili smo od svih nadležnih da se taj proces odblokira. Problem je što direktor Agencije na niovu BiH pogrešno tumači nadležnosti Agencije”, kaže Vojvodić.

Izvor
ATV
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!