Banjaluka

Led rasvjeta u četiri ulice na Starčevici (FOTO)

Na više lokacija u gornjem dijelu Starčevice, postojeća javna rasvjeta zamijenjena je led tehnologijom, kako bi se obezbjedila bolja osvjetljenost ulica i umanjila izdvajanja za troškove električne energije.

Prema podacima Odjeljenja za komunalne poslove, 130 natrijumovih svjetiljki u četiri ulice u ovoj mjesnoj zajednici zamijenjeno je led rasvjetom, čime će se ostvariti značajne uštede u gradskom budžetu.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je večeras obišao izvedene radove, precizirao je da je rasvjeta zamijenjena u ulicama: Jovana Jančića, Ognjena Price, Kosovke djevojke i Rajka Bosnića. Za ove radove, prema njegovim riječima, izdvojeno je oko 35.000 KM.

Istovremeno, demontirane sijalice neće biti bačene, nego upotrebljene u mreži javne rasvjete na seoskom području, odnosno Bistrici, Gornjoj piskavici, Kolima i Stričićima.

Procjenjuje se da će, zbog manje potrošnje struje, zamjenom ovih sijalica samo u ove četiri ulice godišnje biti ušteđeno do 7.500 KM, dok će, istovremeno, mještani imati znatno kvalitetnije osvjetljenje.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!