Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Društvo

Preminuo prof. dr Dragutin Matarugić

Prof. dr Dragutin Matarugić, penzionisani profesor Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, preminio je 28. februara 2019. godine, poslije duge i teške bolesti u 70 godini.

Sahrana prof. Matarugića će se obaviti 2. marta 2019. godine na Rebrovačkom groblju u Banjoj Luci u 13.00 časova.

Кomemoracija povodom smrti prof. Matarugića, zakazana je 5. marta 2019. godine u 10.00 časova u prostorijama Rektorata Univerziteta u Banjoj Luci (sala broj 8).

Prof. dr Dragutin Matarugić je rođen 2. februara 1949. godini u Mašićima kod Gradiške.

Osnovne studije je završio 1974. godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu. Postdiplomske studije završio je na Vetrinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1982. godine, a deset godina kasnije na istom fakultetu je odbranio i doktorsku disertaciju.

Radio je u PIК ”Mladen Stojanović”, Nova Topola – OOUR Govedarska farma, Veterinarskom instutut ”Dr Vaso Butozan” u Banjoj Luci, Veterinarsko-stočarskom centru u Banjoj Luci i na Poljoprivrednom fakultetu Univerzitata u Banjoj Luci. Na Poljoprivrednom fakultetu biran je u zvanje docenta, vandrednog i redovnog profesora.

Bio je i član Veterinarske komore Republike Srpske, Udruženja veterinara Republike Srpske, Društva agronoma, Lovačkkog saveza Republike Srpske i Odbora za unapređenje lovstva RS.

U svojoj bogatoj karijeri objavio je više naučnih radova i knjiga.

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button