Banjaluka

Izabran izvođač za gradnju kružne raskrsnice na Laušu

Za izgradnju kružnog toka u naselju Lauš, kod restorana „Sirano“ ovih dana izabran je izvođač radova, čime su stvoreni uslovi da krene realizacija ovog značajnog projekta koji će smanjiti saobraćajne gužve u tom dijelu grada.

Proceduru izbora izvođača ovog posla, vrijednosti oko 650.000 KM, provelo je preduzeće „Putevi Republike Srpske“, dok je Grad uradio potrebnu projektno-tehničku dokumentaciju. Za izvođača je izabrano preduzeće „Kozaraputevi“.

Kako su potvrdili u nadležnom Odjeljenju za saobraćaj, za novi kružni tok na Laušu pribavljena je i građevinska dozvola, tako da radovi na terenu mogu početi već tokom ovog mjeseca.

Buduća kružna raskrsnica na ukrštanju izuzetno prometne Karađorđeve i Ulice Jovana Raškovića, kako su istakli iz resornog odjeljenja – značajno će olakšati protok vozila na jednoj od najzagušenijih tačaka gradskog saobraćaja.

Uz sporazum sa „Putevima RS“ za ovu kružnu raskrsnicu, Grad sa ovim preduzećem planira gradnju još tri nova kružna toka. Riječ je o raskrsnici kod “Lesnine”, zatim na ukrštanju ulice Knjaza Miloša i Bulevara Milutina Milankovića, dok je treći planiran na ukrštanju ulice Branka Popovića i Puta srpskih branilaca.

Prema sporazumu o izgradnji kružnih raskrsnica, Grad je u obavezi da obezbjedi potrebnu dokumentaciju, saglasnosti i dozvole, te da riješi imovinsko – pravne odnose. Trošak izgradnje novih raskrnica snosili bi „Putevi RS“, pošto se radi o magistralnom pravcu.

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!