Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Banjaluka

Počinju radovi: Milion KM za novi put u Šargovcu

Izgradnja centralne saobraćajnice kroz naselje Šargovac počeće već iduće sedmice, u okviru projekta vrijednog blizu milion KM, najavljeno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve. Prema projektu, planirana je izgradnja moderne saobraćajnice kroz Šargovačku ulici u ukupnoj dužini od oko 900 metara.

– Saobraćajnica će biti široka šest metara, sa obostranim trotoarima od po dva metra. U okviru ove modernizacije, istovremeno će biti izgrađena i fekalna i oborinska kanalizacija, te izmještena javna rasvjeta i izgrađena dva nova autobuska stajališta – naveli su iz Odjeljenja.

Vrijednost investicije iznosi 954.000 KM, a izgradnja saobraćjnice kroz Šargovac je jedan od većih projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture koji će biti realizovan u ovoj godini. Rok za izvođenje radova je 180 dana od uvođenja izvođača u posao.

– Ovo je daleko najveći infrstrukturni projekat u Šargovcu koji su stanovnici ovog kraja čekali decenijama. Izgradnjom centralne saobraćajnice kroz naše mjesto, Šargovac će se otvoriti prema gradu i, od jedne prigradske mjesne zajednice, postaće pravo gradsko naselje ugodno za život – rekao je predsjednik Savjeta MZ Šargovac Rajko Radaković.

Desetak dana kasnije, kako najavljuju iz nadležnog odjeljenja, započeće i najveći saobraćajni projekat ove godine, vrijedan više od dva miliona maraka, a to je izgradnja puta kroz naselje Motike.

Izvođač radova izgradnje puta u Šargovcu je preduzeće „Građenje Đurić“.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button