Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Višković: Sudovi i tužilaštva se nedovoljno bore protiv korupcije

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da Srpska ima zakonske mogućnosti za borbu protiv korupcije, ali da na tome ne rade dovoljno nadležne institucije, poput sudova i tužilaštava.

Višković je naglasio da neće biti napretka na tom planu dok ljudi koji rade u ovim institucijama budu u situaciji da nikome ne polažu račune.

“Pozivam te institucije i ljude u njima da počnu raditi svoj dio posla. Kako vas nije sramota da primate platu za svoj nerad?”, upitao je Višković tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Godišnjem revizorskom izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Republike Srpske za 2018. godinu i izvještaju Glavne službe za reviziju javnog sektora Srpske o sprovedenoj finansijskoj reviziji Konsolidovanog godišnjeg finansijskog izvještaja za korisnike budžeta Srpske za 2017.

On je rekao da će Vlada sa svog eskro računa uvijek posuditi novac kada se za to ukaže potreba, a nema drugog izvora.

“U tome ne vidim ništa loše. Naravno, nakon posuđivanja taj novac je po zakonu potrebno vratiti. Ministar finansija moraće dati ozbiljno obrazloženje kada bude tražio od Vlade da taj novac posudi i moraće da ispoštuje rokove vraćanja tih sredstava”, napomenuo je Višković.

On je ponovio da od poslanika očekuje više konkretnih prijedloga i da će prihvatiti svaku dobronamjernu sugestiju ukoliko je sprovodiva.

Višković je rekao da Dom zdravlja u Tesliću nema na računu milion i po KM kako tvrde pojedini poslanici, već da je u minusu 450.000 KM.

Klub poslanika SNSD-a zatražio je jednočasovnu skupštinsku pauzu. Budući da je redovni rad Skupštine do 15.00 časova, sjednica će biti nastavljena od 17.00 časova.

Izvor
SRNA
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button