Društvo

Lakši postupak podnošenja poreskih prijava za držanje oružja

Poreska uprava Republike Srpske uvela je mogućnost predispunjavanja poreskih prijava za držanje i upotrebu oružja koje će, u ime poreskih obveznika-fizičkih lica, ubuduće popunjavati ova uprava.

U saopštenju se navodi da će u prvoj fazi ovog projekta Uprava ove prijave popunjavati samo za poreske obveznike-fizička lica.

Loading...

– Kada je riječ o ovoj novoj mogućnosti, suština je u tome da Poreska uprava Srpske na osnovu podataka koje dobija od Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske izvrši popunjavanje obrasca “PP-RO” za poreske obveznike-fizička lica koji imaju registrovano oružje, a koji su obveznici poreza na registrovano oružje za ovu godinu – navodi se u saopštenju.

S tim u vezi, iz Uprave obavještavaju obveznike poreza na registrovano oružje, u ovom slučaju fizička lica, da će ih u narednom periodu pozivati službenici Poreske uprave Srpske da dođu u mjesnu nadležnu područnu jedinicu Uprave, kako bi preuzeli odštampane popunjene poreske prijave.

Iz Uprave ističu da je ova nova mogućnost, koja je uvedena s ciljem unapređenja usluga poreskim obveznicima, važan korak ka ispunjenju jednog od glavnih ciljeva Poreske uprave Srpske u budućnosti, a to je pojednostavljenje procedura.

– Težimo ka tome da Poreska uprava u ime poreskog obveznika popunjava što veći broj poreskih prijava i na taj način im olakša sam postupak podnošenja poreskih prijava, a samim tim olakša i rad svojim službenicima – navodi se u saopštenju.

Poreski obveznici dužni su da pregledaju popunjene poreske prijave za registrovano oružje, da ih potpišu i da jedan primjerak predaju u područnu jedinicu.

Iz Uprave napominju da se ove aktivnosti realizuju u okviru projekta koji poreske administracije u BiH realizuju sa Švedskom poreskom upravom “Јačanje kapaciteta poreskih administracija u BiH” čija je realizacija počela polovinom 2017. godine, a završetak je planiran krajem 2020. godine.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!