Politika

Savez za pobjedu: Anketa pokazuje vodstvo Govedarice i Ivanića

Savez za pobjedu saopštio je rezultate predizbornog istraživanja koje je realizovao beogradski “Demostat”. Prema istraživanju, kandidati Saveza za pobjedu Vukota Govedarica i Mladen Ivanić su u ozbiljnoj prednosti u odnosu na kandidate SNSD-a Željku Cvijanović i Milorada Dodika. Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“U proteklih nekoliko mjeseci, u javnosti Republike Srpske pojavio se veliki broj različitih rezultata istraživanja pred Opšte izbore, zakazane za 7. oktobar.

Loading...

Sva pomenuta istraživanja plasirana su od strane stranaka koje su trenutno na vlasti u Republici Srpskoj i njima bliskih organizacija, i sva su imala nekoliko upadljivih zajedničkih obilježja. Svako od objavljenih istraživanja imalo je suštinske nedostatke, jer negdje nije navedena veličina uzorka, negdje je sakriven period realizacije istraživanja, a svugdje je nedostajao naziv istraživačke kuće koja iza istraživanja stoji. Redovno su korišćeni zvučni epiteti poput „renomirana agencija iz inostranstva“ ili „jedna međunarodna organizacija“, ali su prikrivani stvarni autori i naručioci.

Savez za pobjedu, odlučan da raskrsti sa mnogim lošim praksama koje je nametnuo SNSD i njegovi politički partneri, i u ovom segmentu političkog djelovanja pristupa drugačije.

Stoga, javno saopštavamo rezultate istraživanja koje je, za potrebe stranaka okupljenih u Savez za pobjedu i zajedničkih kandidata na predstojećim izborima, realizovano u periodu od 14. do 23. avgusta 2018. godine, na reprezentativnom uzorku od 1.510 ispitanika. Istraživanje je realizovao beogradski „Demostat“, ugledna i profesionalna istraživačka agencija sa velikim iskustvom u ispitivanju javnog mnjenja. Istraživačkim timom je rukovodio sociolog Srećko Mihailović.

Prema dobijenim rezultatima, oba zajednička kandidata Saveza za pobjedu za individualne funkcije imaju ozbiljno vođstvo u odnosu na svoje protivkandidate.

Tako je podrška naroda Vukoti Govedarici u trci za predsjednika Republike Srpske za 7% veća u odnosu na podršku Željki Cvijanović, dok Mladen Ivanić ima 9% prednosti naspram Milorada Dodika u trci za člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske.

U sklopu istog istraživanja, utvrđeno je i da su stranke koje čine aktuelni opozicioni blok u prednosti u odnosu na koaliciju okupljenu oko SNSD-a i u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske će imati većinu”,

navodi se u saopštenju.

Izvor
BN
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!