Društvo

Boravišna taksa u Trebinju porasla na tri KM

TREBINJE – Skupština grada Trebinje danas je povisila cijene boravišnih taksi, koje će ubuduće iznositi tri marke, umjesto dosadašnje dvije.

Izmijenjena je i odluka o visini paušala boravišne takse za ugostitelje koji pružaju usluge smještaja u kući za odmor, apartmanu i sobi za iznajmljivanje, a koji će iznositi 30 KM na godišnjem nivou za svaki krevet.

Ovaj će novac, kaže gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, ponovo biti iskorišten u turizmu i uložen u bolje usluge turistima, pa će se on trošiti i kao davanje beneficija ovoj djelatnosti, tamo gdje je to potrebno.

Rad ustanova i preduzeća čiji je osnivač grad Trebinje ocijenjen je veoma dobrim, ali su, kako se čulo, pojedini rukovodioci mogli i bolje da rade.

“Razmotrili smo ono što je bilo dobro i sagledali sve ono što nije najbolje urađeno, pa ćemo u narednom periodu nastojati da poboljšamo rad ovih ustanova ili promjenom nekih kadrova, ili usavršavanjem programa koji dosadašnji rukovodni kadrovi mogu da sprovedu”, precizirao je Ćurić.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!