Sport

Ivković: Sada juriš po trofeje

Odbojkašice Bimal Jedinstva i ove sezone potvrđuju da su bez premca u bh. okvirima. Aktuelne prvakinje BiH u plej-of za prvaka ulaze bez poraza sa impresivnim skorom od 18 pobjeda i 53 osvojena boda. Jedina ekipa koja im je donekle poremetila planove je Gacko, koja im je otkinula dva seta i tako spriječila da imaju maksimalna 54 boda.

Da imaju najkvalitetniji roster od svih, bilo je jasno i prije početka sezone. U sezoni koja polako ulazi u završnicu bilo je pitanje samo da li će “brčanske princeze” imati motiva da odigraju sve utakmice na istoj razini.

“Iako smo prije svake utakmice favoriti, od nas se uvijek očekuje pobjede maksimalnim rezultatom. Ulazimo u svaku utakmicu s respektom prema svim ekipama. Ponekad zaista teško pronalazimo motiv u našoj ligi, ali treba i dalje da ostanemo profesionalne, da uvijek dajemo maksimum i iz utakmice u utakmicu da budemo još bolje”, kaže jedan od najboljih igračica Bimal Jedinstva i bh. odbojke uopšte Milica Ivković.

Nema sumnje da će izabranice trenera Smaila Pezerovića do kraja učiniti sve kako bi sezonu okončale bez poraza.

“Iza nas je još jedna uspješna sezona što se tiče regularnog dijela sa maksimalnim učinkom. Ponosna sam na ekipu i trudićemo se da tako ostane do kraja sezone. Atmosfera je i više nego dobra, za što mogu reći da predstavlja jedan važan faktor za uspjeh. Svi se družimo, kako na terenu tako i van njega. Sada jurišamo na preostale dvije titule”, ističe sjajna Bilećanka koja igra na poziciji libera.

Nakon osvojenog trofeja Kupa Republike Srpske, višestruke uzastopne bh. prvakinje priliku za osvajanje drugog ovosezonskog trofeja imaće narednog vikenda, kada je na programu završnica Kupa BiH, čiji će domaćin biti Banjaluka.

“Svakako da nam je cilj da odbranimo trofej Kupa. Sigurna sam da ćemo, ako odigramo na svom nivou, u polufinalu s ekipom Slobode lagano doći do finala, a zatim i osvojiti novu zlatnu medalju”, zaključila je Ivkovićeva.

Inače, prije posljednjeg kola regularnog dijela bili su poznati svi učesnici plej-ofa, kao i sastavi koji se sele u niži rang takmičenja. Od elitnog ranga oprostile su se ekipe Jahorine i Modriče. U 18. kolu postignuti su sljedeći rezultati: Kula Gradačac – Smeč 3:1, Banjaluka Volej – Bimal Jedinstvo 0:3, Jahorina – Goražde 3:0, Modriča – Maglić 0:3, Sloboda – Gacko 0:3. Parovi plej-ofa: Goražde (8) – Bimal Jedinstvo (1), Smeč (7) – Banjaluka Volej (2), Maglić (6) – Gacko (3), Sloboda (5) – Kula Gradačac (4).

Spuštena je zavjesa i na regularni dio muške Premijer lige BiH. Osam prvoplasiranih ekipa nastaviće takmičenje u plej-ofu, dok elitni rang napuštaju odbojkaši Bosne iz Kalesije i Gacka. Rezultati 18. kola: Majevica – Domaljevac 1:3, Borac – Gacko 2:3, Radnik – Bosna 1:3, Modriča – Kakanj 78 3:2, Mladost – Jedinstvo 3:2. Parovi plej-ofa: Modriča (8) – Mladost (1), Majevica (7) – Kakanj 78 (2), Radnik (6) – Domaljevac (3), Jedinstvo (5) – Borac (4).

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Izdvojeno

Close
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!