Društvo

Opstruisao proces reakreditacije: Prijava protiv Halilovića je odgovor Agencije i javnih univerziteta

Ministarstvo za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo, Srđan Rajčević kaže da je krivična prijava protiv Envera Halilovića logičan razvoj događaja, jer je kako kaže Rajčević, u više navrata opstruisao proces reakreditacije javnih univerziteta u RS.

Krivična prijava koju su podnijeli Agencija za akreditaciju visokoškolskih ustanova Republike Srpske i dva javna univerziteta je logičan slijed događaja. Direktor Halilović je u više navrata opstruisao proces reakreditacije naših javnih univerziteta i ovo je jedan logičan potez oštećenih strana”, kaže Rajčević za ATV.

Loading...

Ministar Rajčević kaže da je prijava jedni mogući odgovor.

“Ovo je zapravo jedini mogući odgovor od strane Agencije i dva javna univerziteta s obzirom da im Halilović svojim potezima čini štetu i ovo je jedan od odgovora Vlade RS, a i mi očekujemo stupanje na snagu naših zaključaka od ponedjeljka. Nadam se da će biti dovoljno sluha od strane i delegacije EU i Evropske komisije na osnovu pisma koje sam im poslao i da će oni u Briselu zapravo razumjeti, kakav je poližaj naših univerziteta u ovom procesu i da će da shvate da je RS i njena dva javna univerziteta imaju svako pravo da nastave da učestvuju u međunarodnim programima, prije svega Erasmus plus i da samam tim neće biti nikakvih daljnih opstrukcija u tom procesu”, rekao je Rajčević. 

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!