Kultura

“Ježeva kućica” večeras u Dječijem pozorištu RS

BANJALUKA – U Dječijem pozorištu Republike Srpske (DP RS) večeras sa početkom u 19 časova premijerno će biti izvedena predstava “Ježeva kućica” u režiji Slobodana Perišića.

Loading...

DP RS ovo nezaobilazno Ćopićevo djelo postavlja na scenu sada već treći put, a u ulozi reditelja ovoga puta našao se Slobodan Perišić, koji je u predstavi iz 2003. godine igrao lik Ježurke Ježića. Perišić je dugogodišnji član glumačkog ansambla DP RS, a ovo mu je deseta profesionalna režija.

“‘Ježeva kućica’ u našoj postavci je kutak, prije svega, duhovne sigurnosti. Nakon toga, to je mjesto koje je u ovom materijalnom svijetu dom. Dom kao simbol topline, slobode, sigurnosti, mira i samog djetinjstva”, rekao je Perišić.

Dodao je da su sa ovom predstavom pokušali da prikažu da svijet nije onakav kakav nam se na prvi pogled čini. Da u njemu ima nešto više, nešto dublje od tupavog materijalizma, koji je, nažalost, indoktriniran u mnogim bajkama za djecu.

“Drago mi je da nakon toliko vremena ponovo radim u svojoj matičnoj kući. Stalno sarađujem sa našim domaćim snagama, to se desilo i ovaj put. Ovo je predstava u kojoj šest ljudi, pored svog glumačkog znanja, predstavlja i svoje muzičko umijeće, i tokom dva mjeseca priprema i napornog rada savladali su sve prepreke”, istakao je Perišić.

Kao gost u predstavi igra i glumac iz Narodnog pozorišta RS Boris Šavija, kojem je ovo i prva predstava za djecu u karijeri. Šavija je autor i muzike, koju na sceni uživo izvode glumci.

“Za mene je veliko zadovoljstvo raditi na ovoj predstavi. Imam skoro 40 godina, a nisam imao priliku da radim u DP RS. Eto i to se desilo. Veliko je zadovoljstvo raditi sa ovim ljudima i učestvovati u ovakvom komadu”, kazao je Šavija.

V.d. direktora DP RS Ljiljana Labović-Marinković je naglasila da je ova predstava produkt domaćih snaga, jer pored autora, dramatizaciju sa rediteljem potpisuju i studenti Akademije umjetnosti Svjetlana Ðurić, Ognjen Bogdanović i Darko Grbić, scenografiju Marko Bilbija i Monika Ponjavić, a kostime Jelena Savić, kostimograf Dječijeg pozorišta RS.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!