Hronika

Mlađi maloljetnici seksualno zlostavljali djevojčicu pa je ucjenjivali snimkom

BIJELO POLJE – Više državno tužilaštvo u Bijelom Polju fiormiralo je spise predmeta protiv tri mlađa maloljetna lica, zbog krivičnih djela protiv polne slobode.

“Lica su saslušana i istima je određeno tužilačko zadržavanje od 72 sata. Ošećeno lice nije saslušano, i nakon saslušanja iste, biće upućeno na pregled, koji će obaviti vještaci odgovarajuče struke. Dalje informacije nisam u mogučnosti da dam, s obzirom da su u pitanju maljoletna lica, rukovodeći se predpostavkom nevinosti, prava na pravično suđenje i prava na privatni život lica u postupku”.

Ovo je za “Novosti“ izjavio portparol Višeg državnog tužilaštva u Bijelom Polju, viši tužilac Hasan Lukač, poslije nečuvenih horor zbivanja u Beranama i seksualnog zlostavljanja djevojčice od strane nekoliko učenika OŠ „Radomir Mitrović“ u ovom gradu.

Oni su je, kako se sumnja, seksualno zlostavljali, snimili sve mobilnim telefonom, a potom je ucjenjivali prisiljavajući je da im donosi novac i zlatni nakit. Uz to, fizički su je zlostavljali, o čemu postoji medicinska dokumentacija, poslije čijeg pregleda je Osnovni državni tužilac u Beranama predmet ustupio Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju.

Od pet maloletnika, koji se sumnjiče da su počinili po nekoliko krivični djela, dva su puštena na slobodu, jer su mlađi od 14 godina i ne mogu biti krivično gonjeni.

Događaj je izazvao ogorčenje u gradu na Limu, a zanimljuivo je da još uvijek nema zvaničnog reagovanja uprave škole, koja je na lošem glasu, niti Ministarstva prosvjete Crne Gore.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!