Politika

Košarac: Još rano govoriti o resorima

PALE – Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je danas da je o raspodjeli resora u Savjetu ministara moguće govoriti nakon definisanja sadržaja i verifikacije izjave u vezi sa njegovim formiranjem.

Košarac kaže da je rano govoriti o raspodjeli resora u Savjetu ministara, ističući da mjesto predsjedavajućeg u ovom mandatu pripada Srbima, a da svakom od tri konstitutivna naroda po tri ministarstva.

“Na temelju važnih političkih stavova SNSD-a, tradicionalnih koalicionih partnera i drugih koji treba da omoguće jedinstvo srpskog naroda na zajedničkom nivou, definisaćemo resore i onda raditi na onome što su naši ciljevi”, rekao je Košarac novinarima na Palama.

On je precizirao da će pri tome biti neophodno primijeniti format prema kojem je predsjedavajući Savjeta ministara iz Republike Srpske, a po tri ministarstva pripadaju svakom od konstitutivnih naroda – Srbima, Hrvatima i Bošnjacima.

Komentarišući izjavu predsjednika SDA Bakira Izetbegovića u vezi sa raspodjelom ministarstava u novom Savjetu ministara, Košarac je rekao da niko ne može reprezentaciji Republike Srpske na zajedničkom nivou oduzeti ono što joj pripada.

“Uvažavamo političke ambicije onih koji bi trebalo da predstavljaju reprezentaciju Bošnjaka i reprezentaciju Hrvata, ali definitivno na temelju Ustava i naših bazičnih političkih ciljeva ne može niko ništa uzeti reprezentaciji srpskog naroda, odnosno reprezentaciji Republike Srpske”, poručio je Košarac.

Ocjenjujući da se radi o spisku želja Bakira Izetbegovića, Košarac je konstatovao da je legitimno da bošnjačka reprezentacija traži određena ministarstva, kao što je legitimno pravo predstavnika Srba i Hrvata da traže određene resore.

Izetbegović je nakon jučerašnje sjednice Predsjedništva SDA izjavio da ova stranka i njeni partneri treba da preuzmu tri bošnjačke pozicije i poziciju iz reda ostalih u Savjetu ministara.

On je rekao da su redoslijed u prioritetu izbora ministarstava za SDA ministarstva finansija, odbrane, inostranih poslova, pravde i civilnih poslova.

(SRNA)

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!