Nauka i tehnologija

Samsung radi na tome da kameru smjesti iza ekrana, ali bez otvora

Infinity-O displeji predstavljaju samo usputnu stanicu do pravih full-screenekrana, onih koji neće imati nikakve izreze i otvore već samo čist, pun ekran. Kako bi se ovo postiglo, senzori i kamere koji idu s prednje strane će morati da se smjeste ispod ekrana.

Loading...

“Iako bi bilo nemoguće da se kreira full-screen telefon u narednih godinu dana ili dve, tehnologija može da napreduje do tačke gdje će otvor za kameru biti nevidljiv, a da se pri tome ni na koji način ne utiče na funkcionisanje kamere”, istakao je Yang Byung-duk – potpredsednik Samsungovog Mobile Communication R&D Group Display odjeljenja.

On je pomenuo da su Galaxy S10 telefoini prvi koji imaju otvor u samom OLED panelu (na primer, Huawei View 20 koristi LCD ekran sbez fizičkog otvora, a kamera “gleda” kroz LCD matriks).

Samsung je takođe razmatrao i korišćenje displeja kao zvučnika, slično onome što nudi Crystal Sound OLED na LG G8 ThinQ telefonu, ali je južnokorejska kompanija odlučila da tehnologiju ne implementira u Galaxy S10 telefone.

((NN/benchmark)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!