Politika

Perišić: Budućnost Evrope je u zajednici nacionalnih država

Budućnost Evrope je u zajednici njenih nacionalnih država i nacija, a ne u globalističkoj Evropi koja je stvorila NATO državu na Kosovu i suzbija srpski nacionalni interes na Balkanu, izjavio je Srđan Perišić, savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

– U novoj Evropi budućnost imaju Srbi na Balkanu, Srbija i Republika Srpska – rekao je Perišić uoči početka međunarodne konferenciju “Kosovo i Metohija u novoj Evropi” koju je organizovao Srpski sabor “Zavetnici”.

Loading...

On je istakao i da ovaj skup govori da je Evropa počela uveliko da mijenja.

– Današnji događaj upravo govori da se stvara nova Evropa, Evropa budućnosti i da globalizacioni procesi već doživljavaju otpor svih nas, ali i Italijana, Slovenaca, Mađara, Čeha, Poljaka i uveliko Rusa – rekao je Perišić novinarima.

Prema njegovim riječima, svi na ovom skupu imaju isti zadatak koji podrazumijeva da je osnovni primat u međunarodnim odnosima nacionalna država i vraćanje njenim tradicijama i običajima, a ne suzbijanje nacionalnog identiteta.

On je napomenuo da i prijatelji iz Italije, koji su došli na konferenciju, govore da u novoj Evropi ima budućnosti za Srbe na Balkanu.

– To je potpuno u saglasnosti sa interesima Republike Srpske, koja već duže vremena ostvaruje saradnju i sa Sjevernom ligom u Italiji i sa austrijskim partijama i sa drugim partijama u Evropi koji na takav način gledaju tu novu Evropu – rekao je Perišić.

Ugledne ličnosti, intelektualci i političari iz Italije, Češke, Slovenije koji traže da njihove države povuku priznanje samoproglašenog Kosova, danas u Beograd učestvuju na međunarodnom skupu o Kosovu i Metohiji povodom 15 godina od martovskog pogroma.

Neposredan povod za sazivanje konferencije je inicijativa italijanskih, čeških i slovenačkih političara i intelektualaca za preispitivanje odluke o priznavanju takozvane “kosovske nezavisnosti”, koju su donijele njihove države, saopštio je ranije Srpski sabor “Zavetnici”.

Na skupu će učestvovati i predstavnici italijanskog komiteta koji je nedavno podnio inicijativu da Italija povuče priznanje takozvanog Kosova i u prilog tome dostavio 6.000 potpisa italijanskih građana, koji su se za kratko vrijeme odazvali ovom apelu.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!