Politika

Mališani u ulozi odbornika: Rad banjalučke Skupštine iz ugla djece

Banjalučka Skupština grada danas je imala drage goste – u posjetu su im došli mališani iz predškolske ustanove Zvjezdice koji su željeli da saznaju kako funkcioniše gradska Skupština.

U obilasku posjetili su skupštinsku salu i kabinet predsjednika Skupštine grada, gdje ih je ugostio predsjednik Skupštine Zoran Talić.

Loading...

Mališanima je objasnio svoj poziv i pokazao im kako izgleda jedan njegov radni dan, te im pokazao gdje se donose odluke u gradskoj Skupštini.

“Male odbornike” najviše je zanimalo gdje će se graditi nova dječija igrališta i sadržaji za djecu.

– Ovo je ljepša strana mog posla. Današnja graja unijela je potpuno novu energiju u Skupštinu grada. Bilo je interesantno slušati dječije prijedloge kako da se uljepša grad a posebno je bilo lijepo vratiti se danas zajedno sa njima u djetinjstvo i dječijim očima posmatrati život u Banjaluci – rekao je Talić.

Mališani su bili motivisani za razgovor pa nisu štedjeli u postavljanju pitanja, čime je cilj posjete i ostvaren, kaže Јelena Јotanović, vaspitačica u predškolskoj ustanovi Zvjezdice.

– Naglasila bih značaj posjete ovoj ustanovi jer se djeca upoznaju sa važnostima i znamenitostima grada i naše zemlje uopšte. Prije posjete gradskoj Skupštini bili smo u posjeti Palati predsjednika i to je veoma značajno za nas, jer djeca nisu do sada imala priliku da upoznaju gdje i šta radi predsjednik države, gradonačelnik, predsjednik Skupštine grada – rekla je Јotanovićeva.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!