Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Hronika

DETALJI POTRESNOG SVJEDOČENJA DJEVOJČICE Otac monstrum incest pravdao seksualnim vaspitanjem

Žrtva incesta, četrnaestogodišnja djevojčica iz Banjaluke ispričala je tokom svjedočenja da je otac monstrum odnose pravdao seksualnim vaspitanjem kćerke, saznaje Srpskainfo.

Koliko je otac monstrum bio svjestan onoga što radi, ali i oprezan u svom bolesnom činu, otkriva i podatak da je tokom polnog nasilja nad maloljetnom kćerkom uvijek koristio zaštitu.

– Kćerki je govorio kako je ono što radi seksualno vaspitanje, te da se ne brine ništa – naveo je izvor iz istrage.

Posebno otežavajuća okolnost u budućem krivičnom postupku za oca monstruma, pored samog djela, u ovom slučaju je i to što je polno nasilje trajalo duži vremenski period, velika nesrazmjera u godinama i zrelosti između monstruma i žrtve, teško narušeno zdravlje djeteta i druge.

Dio istrage biće usmjeren i na to da li je majka djevojčice znala šta se dešavalo u porodičnoj kući strave i užasa.

– Prema izjavi djevojčice, polno nasilje se dešavalo u vrijeme kada je majka sa drugim djetetom bila u bolnici – objasnio je izvor Srpskainfo.

Istragom u ovom slučaju rukovodi Okružno javno tužilaštvo Banjaluka, a svi detalji posebno vezani za identitet osumnjičenog neće biti objavljeni, kako bi se zaštitio identitet žrtve.

Šokantan slučaj policiji je prijavila škola koju pohađa maloljetna učenica, a sve je otkriveno nakon što se djevojčica povjerila svojim drugaricama tokom razgovora.

Nakon prijave, djevojčica je u razgovoru sa istražiocima takođe potvrdila sve ono što je ranije ispričala drugaricama, što je bio dovoljan signal da su strašne sumnje u teško krivično djelo opravdane. Međutim, osumnjičeni otac monstrum nije uhapšen, jer je otišao van granica BiH.

Prema nezvaničnim informacijama, otac je na privremenom radu u inostranstvu pa bi trebao biti uhapšen kada se vrati, ili će u protivnom za njim biti raspisana međunarodna potjernica.

Podsjetimo, istražioci su u ponedeljak ostali šokirani navodima iz prijave o polnom nasilju nad maloljetnom djevojčicom.

Psiholog Aleksandar Milić za Srpskainfo kaže da u ovakvim situacijama gdje je došlo do polnog nasilja unutar porodične zajednice, žrtve ne prepoznaju namjere seksualnih predatora.

– U ovakvim situacijama nema pružanja otpora uopšte, niti znanja o tome šta se zaista dešava – objasnio je Milić. Dodaje kako se ponašanje djece koja su žrtve seksualnog nasilja može zapaziti, kada bi se malo više imalo sluha i moći zapažanja.

– Problem na koji često nailazim jesu loša iskustva kada dođe do sudskih postupaka u kojima su tužioci koji rukovode istragom neadekvatno pripremljeni – upozorio je psiholog Milić.

Na pitanje zašto se djevojčica povjerila prvo prijateljicama, a ne svojoj majci, Milić odgovara da se po pravilu radi o disfunkcionalnim porodicama.

– Možda je djevojčica i pokušala da se povjeri, ali nije uspjela. Postoje i sumnje u ovakvim i sličnim slučajevima da majke prikrivaju stvari. Suština je u tome da ukoliko nema normalne, fine komunikacije u porodici, onda ne treba ni očekivati da će se dete poveriti nekom od roditelja- objasnio je psiholog Milić.

Istraga u strogoj tajnosti

Portparol Policijske uprave Banjaluka Marija Markanović izjavila je da policija postupa po zaprimljenoj prijavi u saradnji sa organom socijalnog staranja i banjalučkim tužilaštvom.

– Policijski službenici će preduzeti sve neophodne mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku, a zbog zaštite djeteta nismo u mogućnosti iznositi detalje istrage – navela je portparol PU Banjaluka.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button