Privreda

U Brčkom kreće proces inicijalne fiskalizacije

Direktor Porezne uprave Brčko distrikta BiH Miodrag Trifković izjavio je u četvrtak kako nema pravnih i tehničkih problema da se krene u proces inicijalne fiskalizacije te da su Porezna uprava i Direkcija za financije u potpunosti spremne za taj proces.

“Već od danas naši poreski obveznici moći će se obraćati svojim serviserima, odnosno serviserima direktno preko proizvođača i naručiti svoje fiskalne uređaje, a Porezna uprava će poslije raditi inicijalnu fiskalizaciju”, kazao je Trifković na konferenciji za novinare u Gradskoj vijećnici u Brčkom.

Predsjednik Komisije za fiskalizaciju Safet Rizvanović kazao je kako svi sudionici fiskalizacije moraju sinkronizirati svoj rad kako bi inicijalna fiskalizacija mogla biti provedena u određenom roku koji je definiran odlukom o dinamici fiskalizacije.

On je pojasnio i koje su dužnosti poreznih obveznika.

“Porezni obveznici moraju izabrati fiskalni uređaj od ovlaštenog proizvođača koji odgovara njihovim potrebama, zaključiti ugovor sa servisom i na servisu je sva obveza da prikupi informacije koje su potrebne za Poreznu upravu i da ih proslijedi Upravi. Nakon toga, Porezna uprava će preko ovlaštene osobe izvršiti inicijalnu fiskalizaciju, donijeti rješenje, serviser će uručiti obvezniku fiskalizirani fiskalni uređaj i dužni su početi evidentirati promet preko fiskalnog uređaja”, kazao je Rizvanović.

Dodao je kako porezni obveznici moraju imati u vidu da su sankcije rigorozne i da ne vrijedi riskirati i ne evidentirati promet preko fiskalnog uređaja.

“Kazne su od 2.500 maraka za neizdavanje računa, 500 maraka za poduzetnika, odnosno vlasnika radnje i 1.000 maraka za ovlaštenu, odnosno pravnu osobu”, ustvrdio je Rizvanović.

Izvor
FENA
Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!