Sport

RK Borac putuje u Rumuniju, Mikića brinu povrede

Rukometaši banjalučkog Borca sutra ujutru kreću na put u Rumuniju gdje ih u subotu očekuje prva utakmica četvrtfinala EHF Čelendž kupa protiv domaće ekipe ĆSM Bukurešt. Obje ekipe sinoć su igrale utakmice domaćeg prvenstva. ĆSM je na gostovanju bio bolji od tima Baia Mare, dok je Borac u derbiju Premijer lige, poražen od lidera Gračanice.

Loading...

Poraz i nije tako strašan, ali zabrinutost na licu Mirka Mikića prouzrokovale su povrede Gorana Daničića i Dejana Unčanina. Ovaj iskusniji dobio je udarac u koljeno, dok srednjeg beka odavno muči povreda gluteusa. Roviti igrači putovaće u Bukurešt, ali najmlađi Marko Lukić ostaje u Banjaluci pošto je uoči gostovanja Gračanici povrijedio palac. 

Jasno je da su Rumuni favoriti, iz nekih ranijih izjava tamošnjih igrača, očekuju da u Bukureštu naprave veliku zalihu pred revanš. Mikić je nahvalio rivala, koji ima iskusnu internacionalnu ekipu sa reprezentativcima svojih zemalja.

– U Rumuniji postoji pravilo da stranac ne može nastupati u njihovom prvenstvu ako ima manje od 20 utakmica u dresu reprezentacije. Odgledao sam mnogo njihovih utakmica. U dobroj su formi, slavili su sinoć na teškom gostovanju i to ubjedljivo, a prethodno su pobijedili učesnika Lige šampiona Dinamo. Najopasniji igrač je Brazilac Tešeira koji igra na pozicijama srednjeg i lijevog beka. Tu je i njegov sunarodnik, pivot, Aleksandro Pocer te Aleksandr Tjumencev kojeg poznajemo još dok je nastupao za Meškov Brest. Radi se o odlično igraču – rekao je Mikić.

Trener Borca ističe da ĆSM igra sjajnu odbranu. Tražiće da se što više ubrza igra, a tu bi ključni čovjek trebao da bude pomenuti Daničić.

– Moramo igrati brzo. Oni rotiraju dva igrača u odbrani i to nam daje mogućnost da priliku tražimo iz brzog centra. Daničić ima brzinu i naš je glavni adut u organizaciji tranzicije i polukontre. Mi smo izgubili defanzivnu rotaciju koju smo imali. Zato ćemo morati igrati dublje. Konstatno smo igrali odbranu “šest – nula”, ali sada ćemo nešto promijeniti, jer ćemo markirati Tjumenceva – dodao je Mikić.

ĆSM od 17 rukometaša u timu ima samo šest Rumuna. Na poziciji desnog krila je reprezentativac BiH Faruk Vražalić, a trener golmana je bivši čuvar mreže Borca Mario Blažević koji je ljetos otišao u igračku penziju. ĆSM je poznatiji po ženskoj ekipi, koja ove sezone ima pravi drim tim predvođen Andreom Lekić. Klub iz rumunske prestonice osnovan je prije samo 12 godine, tako da se po tradiciji, trofejima i istorijatu nikako ne može mjeriti sa Borcem. 

U klubu iz Gospodske ulice nadaju se iznenađenju protiv bogatijeg protivnika. Borčeva ekspedicija sutra u šest ujutru kreće ka Beogradu odakle će avionskom linijem stići u Bukrešt. Utakmica se igra u subotu od 16 časova i 30 minuta po našem vremenu, a sat kasnije po vremenu u prestonici Rumunije.  

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!