Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Dodik: Izgradićemo nove lidere sposobne da vode SNSD i Srpsku

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da je SNSD trajna politička organizacija koja će uspjeti da izgradi i promoviše nove lidere sposobne da vode i političku partiju i Republiku Srpsku.

“Politika ostaje okvir u kome se stvaraju mogućnosti za afirmaciju lične sposobnosti. Koga će mladi odabrati i koju politiku priču preferirati to je njihova stvar, ali ovi koji su u SNSD-u vjerujem da su izabrali pravu političku partiju”, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci uoči početka trećeg ciklusa Škole novih lidera SNSD-a u sklopu koje je održao predavanje polaznicima, odnosno mladim članovima stranke do 25 godina. 

Dodik je ocijenio da je Škola mladih lidera dobar projekat SNSD-a koji traje nekoliko godina. 

“Kroz njega je prošao značajan broj mladih, koji su pažljivo izabrani u njihovim opštinskim organizacijama i već pokazuju sposobnost da budu lideri, imaju lokalnu i organizacionu harizmu i treba da se usavršavaju i nadograđuju. Moja uloga je da im prenesem informacije o SNSD-u, njegovom razvoju i našim politikama, ali i svoje iskustvo u vezi sa radom na najvažnijim funkcijama”, rekao je Dodik. 

Prema njegovim riječima, dobra praksa je da se ovakvi skupovi održavaju širom Republike Srpske i da je to prilika da mladi upoznaju i Srpsku. 

“Ponosan sam na školu mladih lidera jer je iz nje izašao značajan broj mladih, kao što su Denis Šulić, koji je narodni poslanik, i mnogi koji rade u Vladi na mjestima pomoćnika ministara, a uskoro i ministara. To pokazuje da SNSD dugoročno planira i sprovodi projekte i nećemo odustati jer se ovo pokazalo kao dobro i uspješno”, istakao je Dodik. 

Predsjednik Mladih socijaldemokrata (MSD) Denis Šulić rekao je da je Škola novih lidera SNSD-a program za nadarene mlade do starosne granice od 25 godina. 

“Činjenica da su mnogi visoki funkcioneri MSD-a bili polaznici ove škole pokazuje da smo pogodili sa ovim programom i da treba nastaviti s tim. SNSD radi i u godinama koje nisu izborne i to govori koliko smo ozbiljna politička partija i podmladak i koliko želimo da stalno napredujemo i radimo sa našim članstvom da bi svake izbore dočekali što bolje organizovani i ostvarili što bolji rezultat”, kaže Šulić. 

Prema njegovim riječima, SNSD ima 30.750 članova do 31 godine, a u posljednjih godinu 48 odsto novoučlanjenih bili su mlađi od 30, a 30 odsto od 25 godina. 

“To pokazuje da mladi prepoznaju SNSD kao jedinu političku organizaciju koja brine i radi za mlade, donoseći konkretne politike i rješenja za populaciju mladih u Srpskoj. Učlanio sam se u SNSD zbog činjenice da je SNSD 2006. godine uveo stipendije koje do tada nisu bile na nivou Vlade i da je MSD inicirao mnoge projekte u vezi sa zapošljavanjem mladih”, rekao je Šulić, dodajući da će SNSD kreirati i nove i unaprijediti postojeće politike koje se odnose na populaciju mladih. 

Polaznik Škole novih lidera Luka Cicović sa Pala rekao je da mu je zadovoljstvo što je dio ovog projekta SNSD-a. 

“SNSD svakim danom ulaže u omladinu i sa njim oni imaju budućnost. U mladim ljudima ne treba gledati konkurenciju, nego potencijal”, rekao je Cicović. 

Anica Obradović iz Rogatice rekla je da je Škola novih lidera veliki izazov jer su njeni polaznici najbolji među mladima SNSD-a. 

“Ovo je dokaz koliko SNSD brine o svojim nasljednicima i mladima i koliko cijeni njihov stav”, istakla je Obradovićeva. 

U trećoj generaciji Škole novih lidera SNSD-a je 40 polaznika.
 

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button