Društvo

Dukić: Nadležni ispituju nesreću u rudniku u Milićima

 

ZVORNIK – Predsjednik Kompanije “Boksit” iz Milića Rajko Dukić rekao je da rudarski i geološki inspektor, policija i organi kompanije ispituju sve u vezi sa nesrećom u Rudniku podzemne eksploatacije “Braćan” u kojoj su stradala dva rudara, te da će protiv odgovornih, ukoliko budu utvrđeni propusti, biti preduzete odgovarajuće mjere.

Loading...

Dukić je izrazio saučešće porodicama nastradalih rudara Slaviše Žugića i Branislava Ostojića kojima će, kako je naveo, biti pružena značajna materijalna pomoć.

On je istakao da su Žugić i Ostojić pripadali elitnoj klasi rudara i da su bili obučeni za posao koji su radili.

“Imali su zvanje kvalifikovanog kopača, što je reprezentativno zvanje za rad u podzemnoj eksploataciji”, rekao je Dukić i dodao da su nastradali rudari bili obučeni da rade i kao palioci mina i rukovaoci rudarskih mašina i da “sa te strane takve stvari ne bi trebalo da se događaju”.

Međutim, ističe Dukić, priroda je priroda i došlo je do obrušavanja veće količine materijala iz dijela hodnika.

“Htjeli su da zamijene neku podgradu, da li su poštovane sve procedure ili nisu, to će nadležni organi da ispitaju”, rekao je Dukić.

On je zahvalio svima koji su, povodom ove nesreće, izrazili saučešće Upravi i ovoj kompaniji. “Nažalost, desila se tragedija koju do sada u kompaniji za ovih 60 godina rudarenja nismo imali”, rekao je Dukić.

Dukić je rekao da je danas sahrana Slaviši Žugiću, a da će predstavnici Kompanije “Boksit” prisustvovati i sahrani Branislava Ostojića.

“Preduzeo sam sve mjere da se pruži značajna materijalna pomoć porodicama nastradalih rudara, a istovremeno da se vidi kakvo je njihovo porodično stanje kako bi uradili sve da obezbijedimo te porodice”, rekao je Dukić.

Rudari Slaviša Žugić /44/ iz Milića i Branislav Ostojić /30/ iz Zvornika nastradali su juče u Rudniku podzemne eksploatacija “Braćan”, koji se nalazi na području opštine Srebrenica.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Powered By
Best Wordpress Adblock Detecting Plugin | CHP Adblock
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!