Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Mektić: Odgovor Predsjedništvu BiH naredne sedmice

Ministar bezbjednosti u Savejtu ministara u tehničkom mandatu Dragan Mektić izjavio je da će naredne sedmice odgovoriti na zahtjev Predsjedništva BiH u vezi s navodima o aktivnostima hrvatske Sigurnosno-obavještajno agencije i generalnog konzula Hrvatske u BiH o navodnom vrbovanju selefija za krijumčarenje naoružanja u BiH.

– Neke operacione podatke ne možemo dostavljati, ali u mjeri koliko može da se kaže neka informacija, mi ćemo je dostaviti – rekao je Mektić i dodao da je, prema njegovim saznanjima, jučer stigao zaključak Predsjedništva BiH, koje je 18. marta zatražilo od Ministarstva bezbjednosti da mu u roku od tri dana dostavi sveobuhvatnu informaciju o navodima iznesenim u javnosti.

Kako piše Avaz, on je potvrdio da ostaje pri ranije iznesenim stavovima o hrvatskim obavještajcima i diplomatima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH.

Mektić kaže da zbog operativnog zahvata trenutno nije u Sarajevu.

Zamjenik ministra Bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mijo Krešić rekao je Srni da zna da je Predsjedništvo BiH zatražilo od ovog ministarstva informaciju o navodima iznesenim u javnosti o aktivnostima Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvatske, ali da ”tu nema šta komentirati”.

– Dao sam komentar za cijelu ovu situaciju i izjasnio se u vezi s tim i to je to – dodao je Krešić te napomenuo da u međuvremenu nije imao nikakvu komunikaciju s Mektićem.

Krešić je nedavno rekao za zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH, “da su gluposti i nebuloze da je učestvovao u navodnoj akciji obavještajne službe iz Hrvatske o naoružavanju selefija u BiH” te da je “riječ o o konstrukcijama kombiniranih paraobavještajnih sistema”.

Tužilaštvo BiH je u četvrtak, 14. marta, formiralo predmet da bi hitno bile utvrđene sve okolnosti i navodi izneseni u medijima koji se odnose na navodno vrbovanje pripadnika selefijskog pokreta za krijumčarenje naoružanja u BiH. U vezi s tim je narednog dana saslušan Dragan Mektić. (avaz.ba)

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Izdvojeno
Close
Back to top button