Politika

Dodik: Moramo se zalagati za suverenitet Republike Srpske

Lider SNSD-a Milorad Dodik istakao je potrebu jačanja suvereniteta država i naroda, i poručio da se ova politička partija zalaže za suverenitet Republike Srpske.

Dodik je povodom medijskih navoda da bi SNSD mogao postati dio mreže suverenističkih partija koju u Evropi predvodi Stiv Benon, bivši strateg predsjednika SAD Donalda Trampa, izjavio da je SNSD za suverenitet Republike Srpske, a da su “ostale konstrukcije dio maštovitosti dokonih”.

Loading...

On je za “Politiku” rekao da je sa onima koji ideološki gravitiraju toj grupi stranaka umnogome saglasan, a najprije sa potrebom jačanja suvereniteta država i naroda.

Dodik je napomenuo da je SDP BiH učinio sve da SNSD bude isključen iz Socijalističke internacionale, gdje, kako je naglasio, nikada nije bilo dozvoljeno da SNSD iznese neki problem niti je ova politička partija uvažavana.

Dodik, koji je i srpski član Predsjedništva BiH, u ponedjeljak, 11. februara, sastao se u Beču sa predsjednikom Slobodarske partije i austrijskim vicekancelarim Hajncom Kristijanom Štraheom sa kojim je razgovarao o potrebi jačanja saradnje ove dvije partije, kao i produbljivanju i jačanju odnosa Austrije i Republike Srpske.

Istog danas predstavnici SNSD-a, Slobodarske partije Austrije i italijanske Sjeverne lige dogovorili su da ove tri stranke intenziviraju saradnju, posebno u okviru međusobne podrške u pogledu proširenja EU, migrantske krize i zaštite evropskih vrijednosti, kao i u ekonomsko-socijalnoj oblasti.

Izvor
SRNA
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!