Magazin

Di Kaprio investira u alternativu tradicionalnim bankama

Američki glumac Leonardo Di Kaprio, poznat kao ekološki aktivist i investitor u različite održive poslove, pridružio se kreiranju alternative tradicionalnim bankama.

Kompanija Aspiration se opisuje kao pružatelj “socijalno svjesnih i održivih bankarskih usluga i investicionih proizvoda” koji klijentima omogućavaju da “zarade novac dok poboljšavaju svijet”.

Za razliku od tradicionalnih financijskih kuća, Aspiration ne koristi depozite klijenata za financiranje naftovoda ili pretvaranje korisničkih naknada u finansiranje kampanja za političare, navodi se na internet stranici kompanije.

Koncept kompanije Aspiration je očigledno uvjerio Leonarda Di Kapria ne samo da financijski učestvuje u bankarskoj alternativi, već i da podržava kompaniju kao član savjetodavnog odbora.

U izjavi, glumac je objasnio svoju predanost Aspirationu:

“Svake godine, 100 milijardi dolara vrijednih cjevovoda, bušotina i drugih projekata vezanih za fosilna goriva se finansira sredstvima deponovanim u tradicionalnim bankama. Da bismo stvorili dugoročna rješenja za našu planetu, potrebne su nam alternative koje omogućavaju potrošačima da se uhvate u koštac sa klimatskim promjenama u svojim svakodnevnim životima”, obrazložio je Di Kaprio.

“Depoziti bez fosilnih goriva su nagrađeni i socijalno svjesni. Ponosan sam što sam dio Aspirationa i njegovog rada da spasimo planetu”.

Za razliku od etabliranih finansijskih kuća, Aspiration se nadovezuje na “efekat zajednice” i fokusira na svijest zajednice i okoliša. Prema njihovim vlastitim izjavama, to takođe znači da korisnici plaćaju mjesečnu naknadu između 0 i 20 dolara – ovisno o tome što oni sami smatraju “poštenim”.

Trenutno, kompanija tvrdi da ima bazu klijenata od milijun vlasnika računa. Svakog mjeseca dodaje se 100.000 novih kupaca, kaže predsjednik uprave Andrej Černi.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!