Društvo

Mićić predstavio kompromisnu trasu auto-puta 

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić predstavio je danas sugrađanima kompromisnu trasu budućeg auto-puta kroz ovaj grad koja je 16 kilometara kraća od ranije tražene i ide sjevernim dijelom Semberije kako je i planirala Vlada Republike Srpske.

Loading...

Na sastanku sa predstavnicima mjesnih zajednica Mićić je rekao da je Vlada jutros odbila trasu na južnom dijelu Semberije koja je godinama bila dio prostornih planova grada, ali je Bijeljini omogućeno da sama napravi trasu poštujući zahtjev da ide sjevernom stranom i da bude što kraća i što jeftinija. 

Prema njegovim riječima, ponuđena nova trasa prišla je gradu na zadovoljavajućih pet kilometara, sa dva uključenja na sadašnjem kružnom toku prema Pavlovića putu i iza industrijske zone u Obarskoj. 

Spojne tačke sa Srbijom su Rača i Pavlovića most. 

Mićić je istakao da je prednost kompromisne trase i da zahvata manje plodnog zemljišta, nema rušenja industrijskih objekata ni kuća nego se provlači između sela. 

Prema njegovim riječima, sada treba čekati saglasnost Vlade za ovu trasu koja će potom ići na usvajanje u Skupštinu grada. 

Okupljeni predstavnici mjesnih zajednica podržali su novi prijedlog trase auto-puta.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...

Komentariši

Za napredne opcije komentarisanja, možete se prijaviti
avatar
  Obavještenja  
Obavijesti me o
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!