Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Govedarica: SDS će insistirati na izmjeni Izbornog zakona

BANJALUKA – Predsjednik SDS-a Vukota Govedarica ponovio je danas prilikom susreta sa ambasadorom SAD u BiH Erikom Nelsonom da će ova stranka insistirati na izmjenama Izbornog zakona, navodeći da postojeći otvara prostor za izbornu prevaru.

“Volju naroda ne mogu izražavati brojači glasova, već isključivo birači. Zbog toga je jako važno da se BiH ugleda ne neke ozbiljne demokratije koje su definisale sve potrebne mehanizme kojima se sprečavaju izborne prevare”, rekao je Govedarica tokom sastanka sa Nelsonom u Banjaluci.

On je naveo da su potrebne ekonomske reforme koje će zaustaviti odlazak stanovništva, te poboljšanje privrednog ambijenta što ni u jednoj varijanti ne podrazumijeva nova poreska opterećenja, saopšteno je iz SDS-a.

Govedarica je ocijenio da su te reforme i iskrena borba protiv korupcije najbolja investicija u budućnost građana, dodajući da je na planu razvoja demokratije potrebno depolitizovati javne medijske servise u BiH.

On je na sastanku sa ambasadorom SAD zaključio da odgovornost za neprovođenje presude Evropskog suda za ljudska prava u predmetu “Sejdić-Finci” nije u Republici Srpskoj, već u činjenici da partije u Federaciji BiH nisu mogle da naprave politički dogovor.

(SRNA)

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button