Društvo

Radojičić: U projekte vodovoda na selu do deset miliona KM

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičić rekao je da je planirano da u ovoj godini bude izdvojeno do 10 miliona KM za kapitalne projekte izgradnje vodovoda, uglavnom na seoskom i prigradskom području.

– Mnogo poljoprivrednika se žali na problem vodosnabdijevanja od Radosavske, Slavićke, potkozarskih sela, Manjače, Јagara, Česme. Mislim da će rješavanje ovog problema pomoći ostanku na selu – rekao je Radojičić večeras u Banjaluci, nakon skupa koji je za poljoprivrednike i predstavnike savjeta mjesnih zajednica iz ruralnog i prigradskog područja Banjaluke organizovao Centar za razvoj poljoprivrede i sela.

Loading...

Radojičić je naveo da pomoć i podrška selu i ruralnom razvoju nije samo podsticaj za poljoprivredu, ističući da su ove i prošle godine mnogo veća sredstva namijenjena za infrastrukturu.

On je rekao da je ove godine za podsticaje u poljoprivredi na području Banjaluke planirano 1,1 milion KM.

Direktor Centra za razvoj i unapređenje sela Draško Ilić rekao je da je na ovom skupu predstavljen plan i program Centra za ovu godinu, te pravilnici koji regulišu dodjelu podsticajna koje je ove godine grad Banjaluka izdvojio direktno za podršku poljoprivrednoj proizvodnji u iznosu od 1,1 milion KM. 

– Ovaj iznos nije fiksan jer određeni prihodi u gradu Banjaluka i rebalans mogu uvećati ova sredstva – istakao je Ilić.

Ilić je dodao da grad Banjaluka preko Centra za razvoj i unapređenje sela pomaže poljoprivrednicima. 

– Gradske službe počele su izradu strategije ruralnog razvoja kojim bi se definisali pravci razvoja i unapređenja seoskog područja, a nizom projekata omogućili bolji uslovi za život i zaustavio odlazak mladih sa sela – kaže Ilić.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!