Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Sport

Kineska kompanija Linglong sponzor fudbalske Superlige

Fudbalski savez Srbije (FSS) i kineska kompanija Šangdong Linglong u Palati Srbija potpisali su danas ugovor o sponzorstvu Superlige i Prve lige Srbije.

Ispred firme Linglong, koja je 20. firma u svijetu po proizvodnji guma, ugovor je potpisao potpredsjednik Li Vei, a ispred Zajednice Superlige generalni sekretar Darko Ramovš.

Potpresednik FSS-a Marko Pantelić izrazio je zadovoljstvo zbog saradnje i podsjetio je da prvi čovjek FSS-a Slaviša Kokeza obećao jakog partnera na reizboru.

“Svi se radujemo saradnji sa svetski priznatom kompanijom i FSS-a, odnosno Zajednice Superlige i Prve lige, koja predstavlja potvrdu odnosa dve zemlje. Srpski klupski fudbal dobija injekciju za razvoj”, rekao je Pantelić i dodao da srpski treneri su uvijek davali pečat u Kini.

Li Vei istakao je da će kompanija Linglong uraditi sve da pomogne srpskom fudbalu.

“Svi znamo da je fudbal najznačniji sport na svijetu, nema granica nigde. Fudbaleri i treneri iz Srbije u Kini prave važne rezultate, što je pokazao i Bora Milutinović, prvi koji je odveo Kinu na Mundijal”, podsetio je Vei

Događaju, na kome je potpisana i saradnja u šahu između dvije zemlje, prisustvovali su ministar privrede Goran Knežević i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

“Ova investicija ima snažnu poruku za sve mlade, a to je imamo budućnost i prosperitet. Srbija predstavlja snažan oslonac u Evropi, četiri puta smo bolji nego pre per godina. Sport je pravi brend naše zemlje, po njemu smo najprepoznatljiviji u svetu i želimo da poboljšamo uslove za sport”, zaključio je Udovičić.

Linglong je jedan od sponzora Italijanskog giganta Juventusa i njemačkog Volfsburga, kao i u mnogim drugim sportovima poput šaha, ženske odbojke, košarke, trka kamiona…

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button