Društvo

„SVE ĆU MU REĆI“ Feraget otkriva koji istražilac EU će da PROČEŠLJA ISTRAGU o ubistvu Davida i Dženana

Očekujem da me uskoro pozove istražilac Rajnhard Pribe sa kojim ću obaviti razgovor i upoznati ga sa svim detaljima oko istrage u slučaju ubistava mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića, potvrdio je za Srpskainfo Ifet Feraget, advokat porodica ubijenih mladića.

U razgovoru za naš portal on kaže da za sada ne može iznositi informacije o tome šta će tačno biti posao Pribea, ali se očekuje da bi to moglo konačno dati rezultate u istrazi.

Loading...

– Na osnovu slučajeva Dragičević i Memić on će pokušati uočiti i probleme sa kojim se susreće pravosuđe u BiH – istakao je Feraget.

Dodao je da je svima poznato da u ovim slučajevima ima brojnih propusta u istrazi.

– Ne smijemo dozvoliti da se neki policajci ili tužioci, koji su svjesno činili teška krivčna djela, izvuku bez kazne – poručio je Feragat.

Pribe je penzionisani njemački sudija i očekuje se da bi iduće sedmice trebalo da dođe u BiH.

Iako je u penziji, često ga Evropska unija uključuje u slučajeve za koje su oni zainteresovani, a uspješno je radio na reformi pravosuđa u Albaniji i Makedoniji.

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!