Društvo

Tegeltija: Slučajevi Dragičević i Memić su stali (VIDEO)

Milan Tegeltija, predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća potvrdio je da će u srijedu održati sastanak sa pravnim stručnjakom Evropske unije i sudijom Reinherdom Priebeom gostujući u Centralnom dnevniku Face TV. Dolazak sudije Priebea najavio je evropski komesar Johannes Hahn tokom sastanka sa majkom i ocem ubijenih mladića Davida Dragičevića i Dženana Memića.

Na pitanje Senada Hadžifejzovića da li mu je neprijatno zbog te posjete, Tegeltija je kazao da nije i da je ekspertska pomoć uvijek dobrodošla.

Loading...

„Mi imamo intenzivne kontakte i sa Delegacijom EU u Sarajevu i sa Briselom oko unapređenja pravosuđa. Sada dolazimo do jedne implementacione faze. Gospodin Reinher dolazi upravo zbog te implementacione faze. Usklađujemo standarde sa EU. Glavni partner VSTV-a je Evropska komisija. Sve naše podzakonske akte sve su to zahvati koji su urađeni u uskoj vezi sa Evropskom komisijom. Ta naša saradnja nije ništa novo”, kazao je Tegeltija.

On je kazao da ne zna koji su razlozi dolaska Priebea niti šta mu je misija. Na pitanje ko je ubio Davida i Dženana Tegeltija kazao je da ne zna.

“Kao građanina i kao predsjednika VSTV-a me zanima da se te istrage dovedu do kraja. Mene pitati ko je ubio Davida i Dženana to izlazi iz okvira onoga što ja smijem reći. VSTV ne može ništa da uradi u vezi istrage koju vodi Okružno javno tužilaštvo Banja Luka u slučaju David Dragičević. Republičko i Federalno tužilaštvo preispituje rad nižih tužilaštava”, kazao je Tegeltija.

Tegeltija je kazao da VSTV nije zadovoljan radom tužilaštava kada je riječ o korupciji i organiziranom kriminalu.

Predsjednik VSTV-a kazao je da su slučajevi Dragičević i Memić “stali i da se ne mogu otkriti ubice.”

Večeras su se građani, u znak protesta i podrške, ponovo okupili ispred Hrama Hrista Spasitelja. Pogledajte video.

Izvor
Patria
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!