Privreda

Direktna strana ulaganja u prošloj godini 800 miliona KM

SARAJEVO – U BiH su direktna strana ulaganja u prošloj godini iznosila 800 miliona KM, što je, prema preliminarnim podacima Centralne banke BiH, povećanje od 2,8 odsto u odnosu na 2017. godinu.

Loading...

Direktor Agencije za unapređe stranih investicija /FIPA/ Gordan Milinić istakao je da je zadovoljan ovim iznosom jer je prošla godina bila izuzetno teška za privlačenje stranih investitora zbog predizborne retorike.

Iz Fipe je saopšteno da se i u ovoj godini može očekivati nastavak trenda rasta, jer će se nastaviti realizacija značajnog broja projekata koji su započeti u 2018. godini, a u najavi su i nova ulaganja.

Fipa u okviru svog programa postinvesticione podrške priprema prijedlog mjera koje svi organi vlasti u BiH trebaju preduzeti radi poboljšanja poslovnog okruženja i olakšanja poslovanja za strane investitore.

Prijedlozi su već upućeni nadležnim organima, nakon čega će biti dostavljeni na finalno razmatranje Savjetu ministara BiH.

S ciljem privlačenja novih investitora, te poboljšanja imidža zemlje, Fipa nastavlja u svijetu medijsku kampanju “Ulaganje u BiH”, u koju su uključena diplomatsko-konzularna predstavništva BiH i strane ambasade u Sarajevu, a u koju bi trebalo uložiti i znatna sredstva radi reklame u svjetskim medijima.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!