Banjaluka

Jesenje uređenje do kraja sedmice: Iznesite krupni otpad!

Jesenja akcija uređenja grada traje do kraja ove sedmice, do kada sugrađani mogu da iznesu krupni otpad, izuzev građevinskog. Otpad se može odložiti u postavljene kontejnere, kao i na druga mjesta pristupačna vozilima za odvoz.

– Ovim drugim dijelom akcije, koja završava 10. novembra, obuhvaćene su mjesne zajednice: Kočićev vijenac, Pobrđe, Lauš I i II, Paprikovac, Petrićevac, Bulevar, Centar I i II, Borik I i II, Nova varoš, Rosulje, Lazarevo I i II, Zalužani, Kuljani, Drakulić, Šargovac, Motike, kao i: Bronzani majdan, Stratinska, Borkovići, Kmećani, Bistrica, Saračica, Piskavica, Verići, Šimići, Potkozarje, Mišin han, Prijakovci i Dragočaj.

Loading...

Uz proljećnu, i jesenja akcija uređenja ima za cilj da se sugrađanima omogući da sav otpad koji imaju iznesu na mjesta koja su određena za to, kako bi uredili svoj životni prostor, a time i cijeli grad.

– Osnovni cilj akcije je da se spriječi stvaranje divljih deponija, te da se prikupi i iznese što više krupnog otpada, starih stvari, opalog lišća, zatim otpada i smeća iz rijeka i potoka, te svake druge vrste otpada koji opterećuje i zagađuju našu životnu sredinu – kazali su iz nadležnog Odjeljenja za komunalne poslove i pozvali su sugrađane da se uključe u akciju.

Podsjećamo da je jesenja akcija uređenja i čišćenja grada počela 15. oktobra, te da je u prvom dijelu koji je trajao do 29. oktobra – sakupljeno i odvezeno 427,28 tona otpada.

– U tom periodu, odvoz otpada je bio organizovan iz mjesnih zajednica: Karanovac, Srpske toplice, Obilićevo I i II, Starčevica, Vrbanja, Ada, Debeljaci, Česma, Priječani, Krupa na Vrbasu, Rekavice I i II, Krmine, Agino selo, Bočac, Ljubačevo, Stričići, Pavići, Kola, Goleši i Čokorska polja.

Izvor
gradska uprava
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!