Društvo

Šeranić: Trenutno nemoguće povećanje plata u zdravstvu

BANJALUKA – Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da trenutno nije moguće povećanje plata u zdravstvu.

Loading...

Govoreći o zahtjevu sindikata za povećanje plata, Šeranić je istakao da se mora odgovorno ponašati prema zdravstvenom sistemu, isto kao i prema zaposlenima, dodavši da je to otvoreno pitanje za razgovor i da se treba definisati određena dinamika na koji način obezbijediti poboljšanje ekonomsko socijalnog stanja zdravstvenih radnika.

On je rekao novinarima u Banjaluci da se završava analiza struktura dugovanja zdravstvenih ustanova i da će se vidjeti koja dugovanja mogu biti riješena.

“Više od polovine dugovanja odnosi se na sistem Republike Srpske, na poreze i doprinose, potraživanja Fonda zdravstvenog osiguranja prema zdravstvenim ustanovama, što je olakšavajuća okolnost jer je riječ o novcu Srpske koji tu ostaje. Sada moramo definisati jasan model sa Ministarstvom finansija i Poreskom upravom kako to učiniti”, naveo je Šeranić.

On je istakao da je Vlada pripremila plan saniranja dugova viših od milijardu KM koji sadrži 80 mjera koje će biti realizovane.

Govoreći o mreži zdravstvenih ustanova, Šeranić je istakao da Ministarstvo planira da, kroz novi zakon o zdravstvenoj zaštiti, izvrši njihovu kategorizaciju.

(SRNA)

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!