Društvo

OD SALE ZA REKREACIJU DO LJUBAVNE SOBE Iza zidina državnog zatvora u BiH krije se LUKSUZ (FOTO)

Savjet ministara BiH još nije donio odluku o početku rada Zavod za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, poznatijeg kao državni zatvor u Istočnom Sarajevu.

Otvaranje ovog zatvora koči to što nema saglasnosti hoće li direktor biti iz SDS-a ili HDZ-a BiH.

Loading...

U objekat je utrošeno oko 80 miliona maraka, a zatvor zjapi prazan, dok se čeka da u njega uđu osuđeni za najteža krivična djela, među kojima su i ratni zločini.

Inače, u državnom zatvoru trebalo bi biti smješteno 480 zatvorenika osuđenih pred Sudom BiH, a koji su trenutno rapsoređeni po entitetskim zatvorima i za koje se tim ustanovama plaća za njihov smještaj.

Dan njihovog smještaja plaća se 40 KM,a s obzirom da je takvih zatvorenika oko 480, znači da mjesečno u te svrhe bude isplaćeno više od 570 hiljada maraka!

Revizori su ukazali i na opasnost da će nabavljenoj i instaliranoj opremi u zatvoru, među kojom je i bezbjednosni, isteći garantni rokovi, a da se ona neće početi ni upotrebljavati.

Iz Ministarstva pravde BiH Avaz je uspio dobiti fotografije koje otkrivaju u kakvim će uslovima boraviti ratni zločinci i okorjeli kriminalci. Prema onome što se vidi na slikama, može se reći da je riječ o luksuzu.

Tako će im na raspolaganju biti najmodernija kuhinja, udobne sobe slične hotelskim, najmodernija stomatološka ordinacija, sala za rekreaciju, fitnes i “ljubavna soba”.

Izvor
srpskainfo
Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!