Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Politika

Savjet ministara BiH traži angažman većeg broja policajaca na istočnoj granici

​SARAJEVO – Savjet ministara BiH u tehničkom mandatu će u izvještaju o migrantskoj situaciji zatražiti od Predsjedništva BiH podršku za angažman pripadnika inženjerijskih jedinica Oružanih snaga BiH, kao i većeg broja policajaca iz svih ministarstava unutrašnjih poslova u BiH kako bi se zaštitio istočni dio granice BiH.

Iz Savjeta ministara u tehničkom mandatu je saopšteno da je na današnjoj sjednici razmatrana informacija Ministarstva bezbjednosti o stanju u oblasti migracija u BiH u kojoj se ističe da je Službi za poslove sa strancima od 1. januara do 1. aprila prijavljeno 3.805 ilegalnih migranata.

Namjeru za podnošenje zahtjeva za azil u ovom periodu iskazalo je 3.446 lica, a zahtjev za azil podnijelo njih 77.

Najviše migranata je iz Pakistana (29,5 odsto), Sirije (11,9 odsto), Iraka (11,8 odsto), Alžira (10,7 odsto) i Maroka (8,9 odsto), dodaje se u saopštenju.

U razmatranoj informaciji navedeno je da su u periodu od 26. marta do 1. aprila Službi za poslove sa strancima prijavljena 482 nezakonita migranta, te da je u istom periodu namjeru za podnošenje zahtjeva za azil iskazalo 459 lica, dok je zahtjev za azil podnijelo pet lica.

Izvor

Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button