Banjaluka

Umjesto „bb“: 27 ulica dobija nazive

„Bezimene“ ulice u više prigradskih naselja, njih ukupno 27, do kraja godine konačno će dobiti svoje nazive, izjavio je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, nakon što je stupila na snagu nove gradska odluka o određivanju naziva ulica.

Petar Bilčar, načelnik Odjeljenja za komunalne poslove

Prema njegovim riječima, planirano je da do kraja godine, 27 ulica u Karanovcu, Barlovcima, Debeljacima i Adi dobije nazive pošto su se do sada vodile kao „bb“. 

Istovremeno, Bilčar naglašava da je od danas na snazi nova Odluka o određivanju naziva ulica, trgova i dijelova naseljenih mjesta i obilježavanje zgrada brojevima, koje je Skupština Grada usvojila 26. juna ove godine.

Loading...

Nova odluka, između ostalog, donosi i neke novine, pri čemu vrijedi izdvojiti da je ovim stvoren formalni uslov da se ubuduće uz naziv ulice postavlja i dodatna tabla na kojoj bi bilo napisano detaljnije obrazloženje o tome zašto je po nekoj ličnosti, datumu ili događaju nazvana ta ulica. 

Takođe, novom odlukom propisano je da boja uličnih tabli bude zmijanjsko tamnoplava.

-Ovom odredbom, nastojali smo da i na ovaj, simbolični način, damo na značaju toj, specifičnoj nijansi i zmijanjskom vezu, koji je, kao što je poznato, proglašen za svjetsko kulturno dobro – rekao je Bilčar.

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!