Sport

Maradona kažnjen nakon što je pobjedu posvetio Maduru

Nekadašnji argentinski fudbaler i aktuelni trener Dijego Maradona dobio je kaznu Fudbalskog saveza Meksika.

Meksički savez je Maradonu kaznio zbog kršenja etičkog kodeksa nakon što je pružio podršku venecuelanskom lideru Nikolasu Maduru te kritikovao Vašington.

Loading...

Maradona je trener meksičkog drugoligaša Dorados de Sinaloa, a u izjavi za medije nije krio da podržava Madura, kao ni da prezire američku vladu. To je učinio nakon što je njegov tim pobijedio Tampiko Madero te je trijumf posvetio “Tampik Madeiro Maduru i Venecuelancima koji pate”.

“Šerifi svijeta, ko su ti Jenkiji? Samo zato što imaju najveće bombe na svijetu misle da su napredniji od nas. Ne, nisu”, izjavio je između ostalog Maradona, a potom su Meksikanci pokrenuli istragu.

Ustanovljeno je da je Argentinac prekršio 7. i 11. član etičkog kodeksa koji nalaže političku neutralnost.

Maradonine političke izjave nisu iznenađenje jer je i ranije podržavao latinoameričke ljevičare zbog čega su ga kritikovali fanovi i kolege. Još 2017. je izjavio da će “čim Maduro naredi obući vojno odijelo za slobodnu Venecuelu”. Argentinac dugo podržava Madura.

(Klix.ba)

Izvor

Ključne riječi
Loading...
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Ads Blocker Detected!!!

We have detected that you are using extensions to block ads. Please support us by disabling these ads blocker.

Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!