Hronika

PORODIČNA DRAMA U BANJALUCI Nožem ubo brata u grudi na spavanju

Milan T. (31) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u porodičnoj kući u naselju Drakulić na spavanju nožem ubo svog brata Darka (24) u grudi.

Napad se dogodio u noći s utorka na srijedu. Nezvanično Avaz saznaje da su u to vrijeme svi ukućani spavali i niko ne zna šta se tačno dogodilo. U policiji pojašnjavaju da je napad bio ničim izazvan, odnosno da ne postoji nikakav motiv i vjeruje se da je Milan T. u bunilu nasrnuo na brata.

Ne isključuje se čak ni mogućnost da je to uradio tokom mjesečarenja, što će, kako navode, biti predmet daljnjih vještačanja i istrage.

– U kući su bila tri brata i njihova majka i svi su u to vrijeme spavali. Osumnjičeni je u 23.35 ustao iz kreveta, uzeo nož i otišao u sobu u kojoj je spavao njegov brat Darko i ubo ga u grudi. Nož je za nekoliko centimetara promašio srce – rekao je izvor blizak istrazi.

Shvativši šta je napravio, osumnjičeni je počeo da doziva majku, koja je pozvala policiju. Istražioci su u kući zatekli tragove krvi, kao i okrvavljeni nož, koji je oduzet. Ranjeni Darko prevezen je u bolnicu, dok je Milan uhapšen.

Obavljen uviđaj

Tokom ispitivanja je tvrdio da se uopšte ne sjeća napada, a kako se radi o duševnom bolesniku, tokom dana je sproveden u Kliniku za psihijatriju.

Maja Đaković-Vidović, portparol Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci, kaže da su uviđaj obavili dežurni tužilac Radenko Janković i istražioci Policijske uprave Banjaluka.

– Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi rasvjetljavanja svih okolnost predmetnog događaja. Sa mjesta događaja su izuzeti tragovi, koji će se koristiti za potrebe vještačenja i krivičnog postupka – saopštilo je Okružno javno tužilaštvo Banjluka.

Stanje stabilno

Darko T., nakon što je ranjen, hospitaliziran je u Službi za torakalnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske.

– Pacijent je zadobio ubodnu ranu grudnog koša. Odmah po prijemu urađena je torakalna drenaža. Trenutno je stabilnog zdravstvenog stanja, a opservacija pacijenta je u toku – rekao je ljekar, dr. Slavko Grbić.

Izvor

Ključne riječi
Obavještenja
Obavijesti me o
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Back to top button
Close

Blokiranje reklama

Molimo Vas da nas podržite tako što ćete isključiti blokiranje reklama. Nakon isključenja, ponovo učitajte ovu stranicu (Reload). Hvala!